El DIH4CAT presentat a l’European Digital Innovation Forum, amb més de 250 assistents

El fòrum també ha tractat sobre el desenvolupament d’estratègies d’innovació oberta, l’aplicació de tecnologies avançades en les empreses i els casos d’ús en deep-tech.

  • Ciberseguretat
  • Connectivitat intel·ligent
  • Fabricació additiva i impressió 3D
  • Fabricació avançada i robòtica
  • Fotònica
  • Intel·ligència Artificial
  • Serveis transversals
  • Supercomputació
  • 10/11/2022 11:08

L’European Digital Innovation Forum ha reunit al Campus Sud d’IESE Business School (IESE) a més de 250 assistents, entre ells diferents perfils directius de pimes, start-ups, empreses d’innovació, inversors i centres de recerca amb la finalitat d’indicar com construir i escalar una estratègia d’innovació oberta per a empreses. La jornada, celebrada el vespre del dimecres 9 de novembre, ha estat emmarcada en el Digital Innovation Hub de Catalunya (DIH4CAT), el projecte format pels principals agents de suport a la digitalització de Catalunya, que té com a propòsit impulsar la transformació tecnològica de les pimes (amb especial focus en sectors industrials i proveïdors de tecnologia), les start-ups tecnològiques i les entitats públiques.

L’acte s’ha iniciat amb la presentació del projecte DIH4CAT, que han dut a terme la professora d’Emprenedoria d’IESE, Maria Julia Prats i el director executiu de l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ), Joan Romero. Durant l’exposició del DIH4CAT s’ha aprofundit en les necessitats de les pimes de la UE d’adoptar tecnologies emergents en alguns sectors. A més, s’han donat a conèixer els ajuts i serveis del Hub per provar aquestes tecnologies a les empreses.

A continuació, Maria Julia Prats ha moderat la taula rodona “Construint i escalant la teva estratègia d’innovació oberta”, que ha tractat sobre els mecanismes a desenvolupar per emprendre empresarialment i assolir una estratègia d’innovació oberta. Aquesta primera taula ha comptat amb la participació de la vicepresidenta global d’Estratègia Corporativa d’eBay Ventures, Beatriz Reyero; amb la directora d’Emprenedoria Empresarial, Innovació Oberta i Desenvolupament de Negocis Tecnològics de Repsol, Gema García, i la directora general de Girbau Group, Mercè Girbau.

Seguidament, s’ha demostrat l’adopció de tecnologies en diferents casos d’ús en start-ups tecnològiques. La presentació “Explorant casos d’ús en deep-tech” ha estat moderada pel professor d’emprenedoria d’IESE, Thomas Kleuter. Ha estat acompanyat de la CEO i cofundadora de Meetoptics, Bárbara Buades, que ha exemplificat diferents casos d’èxit en l’àmbit de fotònica. D’igual manera, la CEO i cofundadora de Keybotic, Irene Gomez, ha ensenyat les habilitats de Keyper, un robot de quatre potes que pot desplaçar-se per qualsevol entorn per inspeccionar i mapejar.

L’acte també ha donat a conèixer interessants tecnologies d’avantguarda pel negoci, en la taula rodona “Innovar amb start-ups deep-tech”, que ha estat moderada pel director executiu de l’Entrepreneurship and Innovation Center de l’IESE, Josemaria Siota. Aquesta ha fet referència a com grans empreses avaluen les millors tecnologies del mercat per incorporar-les i innovar a través de start-ups. A més, han participat dirigents de diferents empreses com la directora de Wayra Telefónica, Marta Antúnez; la directora general d’Innovació i Tecnologia de Redeia (Red Eléctrica), Silvia Bruno de la Cruz, i la directora d’Innovació i Coneixement a Família Torres, Mireia Torres. Per concloure la jornada, s’ha ofert un còctel a tots els participants al mateix Campus Sud d’IESE.

Següents esdeveniments del projecte DIH4CAT
Aquest mes de novembre, els socis del projecte duran a terme altres esdeveniments emmarcats en el DIH4CAT. El dia 23 IESE organitza, de manera virtual, el webinar “Digitalitzant les pimes mitjançant tecnologies emergents”, que té com a objectiu mostrar a les pimes com aconseguir un avantatge competitiu mitjançant la creació de nova proposta de valor, impactant en les seves estructures tradicionals d’ingressos i costos.

El mateix dia 24 dos actes coincidiran en l’entorn del DIH4CAT. Per una banda, i2CAT coorganitza amb la Generalitat de Catalunya el “Curs de capacitació 5G per a empreses” al Palau Macaya de Barcelona, per dotar els assistents de coneixements de base sobre la tecnologia 5G. Per la seva part, Eurecat i el DIH4CAT coorganitzen també el “Taller d’identificació de reptes tecnològics a la cadena de valor de les empreses i possibilitats de finançament per projectes d’adopció de tecnologies avançades”, que es durà a terme a Tarragona IMPULSA, el servei d’ocupació, formació i empresa de l’Ajuntament de Tarragona.