Building and scaling your corporate venturing strategy in a SME

  • Serveis Transversals
  • Wednesday 31 January 2024 16.00 h - 17.00 h
  • Gratuït

Una de les formes en què les empreses estimulen la innovació és col·laborant amb startups, a través de mecanismes com a acceleradores corporatives, venture builders i clients de venture. Des de 2016, el número d’aquestes col·laboracions gairebé s’ha quadruplicat.

No obstant això, la taxa d’èxit d’aquestes iniciatives és baixa. Una recerca que realitzem amb directors d’innovació dels Estats Units, Àsia i Europa, mostra que al voltant de tres quartes parts de les iniciatives d’innovació corporativa no aconsegueixen els resultats desitjats.

Com poden les petites i mitjanes empreses (PIME) construir i ampliar millor aquesta via per a innovar amb startups? Aquest seminari web llançarà llum sobre:

  • Com poden les empreses construir millor la seva estratègia d’emprenedoria corporativa.
  • Una vegada construïda, com poden ampliar l’impacte d’aquests mecanismes d’emprenedoria corporativa.
  • Alguns exemples del que les empreses estan fent actualment en aquest camp.

El seminari web serà dirigit per Mª Julia Prats, Professora d’Iniciativa Emprenedora en IESE Business School. La principal àrea d’interès de la professora Prats és el procés emprenedor, que inclou la identificació, avaluació i implementació d’oportunitats en qualsevol context. Un aspecte central d’aquest treball és el desenvolupament d’estratègies i sistemes que ajudin les empreses establertes a aconseguir un creixement rendible. La seva segona línia de treball se centra en la comprensió dels factors clau en la creació i gestió d’empreses de serveis professionals. Al llarg dels anys ha tingut l’oportunitat de desenvolupar totes dues àrees d’interès a través de la docència, projectes de recerca i treballs de consultoria.

  • La sessió serà en anglès i està organitzada com a part del consorci públic-privat DIH4CAT, en el qual el IESE col·labora amb ACCIÓ, CTTI, EUT, CVC-A prop, I2CAT, UPC, BSC, ICFO, LEITAT, FOMENT i PIMEC. DIH4CAT és un projecte finançat pel Programa Europa Digital de la Unió Europea.