DRONSTORE: Sistema de navegació autònom per a la localització, el control i la planificació de trajectòries

  • Connectivitat intel·ligent
  • Fotònica
  • Intel·ligència artificial
  • Tuesday 27 June 2023 A les 16.00 h

La idea a futur és que els drons puguin realitzar tot tipus de tasques (revisar zones altes, localitzar articles o altres). Aquestes aplicacions, de ser desenvolupades amb èxit, tenen uns avantatges directes en la indústria, com la reducció de terminis, l’automatització de tasques, reducció de costos o reducció de la inseguretat. Però, també, existeixen unes certes barreres d’entrada o dificultats que apareixen en la seva instal·lació i ús, com les normatives (molt exigents i poc unificades), l’alt cost, la poca autonomia i les limitacions derivades de la falta de maduresa d’algunes tecnologies necessàries.

En aquestes últimes dues limitacions se centra el projecte de recerca industrial DronStore que ha desenvolupat un prototip de navegació autònoma per al monitoratge d’incidències en magatzems logístics. L’èxit d’aquest projecte ajudarà a posicionar a la indústria espanyola com a referent en aquest camp.

El projecte s’enfronta al repte d’utilitzar diferents tecnologies aplicades en una solució dron pilot, amb l’objectiu d’implementar en un futur una flota d’aquests drons en una nova base logística a Còrdova del PCAMI (Parc i Centre de Proveïment de Material d’Intendència de l’Exèrcit de Terra), un dels principals centres de proveïment del nostre país. Els punts clau per a la millora i automatització de la logística en aquest centre són: la seguretat i el manteniment mitjançant revisió dels elements del magatzem; la sensorización per al control de temperatura en magatzem de racions; i el control d’estoc (codificació i inventari).

Les empreses Air Dron Logistics, Dronomy, Alter, Stimulo, IOVI i secpho com a coordinador conformen el consorci del projecte, que ha estat beneficiari dels fons Next Generation EU canalitzats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme dins del programa de suport a les Agrupacions Empresarials Innovadores, l’objectiu de les quals és digitalitzar la indústria.

Objectiu de l'acte

Utilitzar diferents tecnologies aplicades en una solució dron pilot, amb l’objectiu d’implementar en un futur una flota d’aquests drons en una nova base logística a Còrdova del PCAMI (Parc i Centre de Proveïment de Material d’Intendència de l’Exèrcit de Terra), un dels principals centres de proveïment del nostre país

T'interessa si ets...