OPTILASER: Automatització del procés de tall amb làser mitjançant fabricació additiva amb termoplàstics

  • Fabricació additiva i impressió 3D
  • Tuesday 30 May 2023 A les 16.00 h

Nou sistema de producció local mitjançant fabricació additiva per a automatitzar els processos industrials de tall amb làser.

Quatre empreses espanyoles –Snelloptics, Mapsi Photonics, CD6-UPC i Monocrom– han participat en el projecte OPTILASER que ha coordinat secpho per a crear un nou sistema de producció que optimitza la fabricació de làsers de tall i soldadura industrial. El nou sistema fabrica localment les peces necessàries per a acoblar l’òptica d’aquests làsers, eliminant la dependència de tercers països que té actualment el mercat espanyol per a aquesta mena de serveis. A més, el nou mètode, basat en fabricació additiva, permet obtenir peces fins a un 90% més ràpid, a un cost menor i sense generar desfets.

D’altra banda, els resultats de OPTILASER s’apliquen també en el desenvolupament d’emissors tèrmics infrarojos (MIR), àmpliament usats per a la detecció selectiva de gasos, amb la fi optimitzar el seu disseny i abaratir la seva producció.

Aquest mes de maig presentem els resultats a l’ecosistema de secpho per les seves implicacions que aquest avanç té per a la tecnologia deep tech que s’aquesta desenvolupant a Espanya.

La iniciativa ha rebut el finançament dels fons Next Generation EU, canalitzats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, dins del programa de suport a les Agrupacions Empresarials Innovadores.

Objectiu de l'acte

Nou sistema de producció local mitjançant fabricació additiva per a automatitzar els processos industrials de tall amb làser.

T'interessa si ets...