SEPTIBELL: Nou sistema de diagnòstic per a detectar infeccions bacterianes en sang

  • Fotònica
  • Tuesday 13 June 2023 A les 16.00 h
El primer test ràpid que identifica infeccions bacterianes en sang a través de l’activitat immunològica
La sèpsia és una malaltia que afecta 30 milions de pacients i causa la mort de 6 milions d’ells, la qual cosa és aproximadament una mort cada dos minuts, més que per càncer de pròstata, càncer de mama i SIDA combinats. Aquesta malaltia és una afecció potencialment mortal causada per la resposta inflamatòria del cos a una infecció. Si bé són infeccions que podrien tractar-se amb antibiòtics, té un diagnòstic complex i, en massa ocasions s’identifica de manera tardana.

En aquest context, sorgeix la proposta de SEPTIBELL amb la intenció de desenvolupar un sistema de detecció ràpida de sèpsia. El seu objectiu principal és digitalitzar, de manera quantitativa i automàtica, immunoassajos de flux lateral amb intenció de detectar la sèpsia després de la primera hora d’infecció del torrent sanguini. Concretament, s’ha desenvolupat una solució de lectura mòbil i un dispositiu lector de sobretaula “point of care” d’última generació per a quantificar el nivell i gravetat d’una infecció mitjançant tecnologies Deep Tech.

LoopDx, ColorSensing, Draco Systems, Stimulo Design i la Fundació Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT-CERCA) al costat de secpho, col·laboren per a desenvolupar aquest nou sistema de lectura colorimètrica i automàtica anomenat SEPTIBELL que usa les tires de flux lateral que identifica infeccions bacterianes en sang a través de l’activitat immunològica.

El projecte ha estat beneficiari dels fons Next Generation EU canalitzats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme dins del programa de suport a les Agrupacions Empresarials Innovadores, l’objectiu de les quals és digitalitzar la indústria.

Al juny ho presentarem a l’ecosistema de secpho a través d’una sessió informativa, en la qual es donaran a conèixer els termes de la recerca i els resultats obtinguts en aquest projecte.

Objectiu de l'acte

La proposta de SEPTIBELL sorgeix amb la intenció de desenvolupar un sistema de detecció ràpida de sèpsia. El seu objectiu principal és digitalitzar, de manera quantitativa i automàtica, immunoassajos de flux lateral amb intenció de detectar la sèpsia després de la primera hora d’infecció del torrent sanguini.

T'interessa si ets...