SMART TEXTILE: Algorismes d’intel·ligència artificial per a dissenyar vestimenta de camuflatge

  • Intel·ligència artificial
  • Monday 19 June 2023 A les 16.00 h

El desenvolupament de nous patrons de camuflatge per a tèxtils i materials tècnics té nombroses aplicacions tant en l’àmbit militar com en l’agropecuari i industrial. Tenint en compte que en el món existeix una tremenda varietat de paisatges i entorns diferents, representa una gran oportunitat poder implementar, de manera flexible, patrons de camuflatge creats seguint la combinació d’una sèrie d’imatges d’un entorn preses sobre el terreny.

Per a això, l’evolució de les tècniques i algorismes d’intel·ligència artificial representa una gran oportunitat per a digitalitzar tant els processos de desenvolupament del teixit tècnic com la creació de manera digital dels nous patrons de camuflatge que en els últims anys continuen estant marcats per una sèrie de treballs totalment manuals i amb una traçabilitat i repetibilidad inexistents i sotmeses a la intuïció de personal expert.

El projecte SMART TEXTILE cerca implementar, de manera flexible, patrons de camuflatge creats amb la combinació d’imatges d’un entorn preses sobre el terreny. S’ha realitzat en col·laboració amb el PCAMI (Parc i Centre de Proveïment de Material d’Intendència de l’Exèrcit de Terra), un dels principals centres de proveïment del nostre país la Unitat Logística del qual està especialitzada en el disseny i gestió de peces de vestuari i equip. A més, compta amb un dels laboratoris de R+D tèxtil acreditat per ENAC de referència al nostre país.

Les empreses IRIS Technology i FutureSpace són les líders del projecte que coordina secpho. En aquest esdeveniment compartirem els resultats del projecte.

La iniciativa ha rebut el finançament dels fons Next Generation EU, canalitzats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, dins del programa de suport a les Agrupacions Empresarials Innovadores.

Objectiu de l'acte

El projecte SMART TEXTILE cerca implementar, de manera flexible, patrons de camuflatge creats amb la combinació d’imatges d’un entorn preses sobre el terreny.

T'interessa si ets...