30 empreses catalanes d’Indústria 4.0 participen amb estand als espais de la Generalitat a l’IoT Solutions World Congress 2022

20 empreses exposaran les seves solucions innovadores en tecnologies associades a la indústria 4.0 al pavelló organitzat per ACCIÓ, i altres 10 oferiran demostracions de productes o serveis d’Intel·ligència Artificial a la Catalonia.AI Demo Zone, espai impulsat pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori.

  • Connectivitat intel·ligent
  • Intel·ligència Artificial
  • 06/05/2022 11:50

La participació de la Generalitat es completarà amb l’organització dels Industry 4.0 Tech Tours i un Brokerage Event on empreses catalanes podran reunir-se amb companyies internacionals

Durant l’IoT Solutions World Congress, i en el marc del Barcelona Cibersecurity Congress, es presentarà l’informe ‘Ciberseguretat a Catalunya’

30 empreses catalanes participaran amb estand propi als espais de la Generalitat a la nova edició de l’IoT Solutions World Congress (IoTSWC). El saló, que tindrà lloc entre els dies 10 i 12 de maig a la Fira de Barcelona Gran Via, permetrà a aquestes companyies exposar les seves solucions i propostes en un esdeveniment de primer nivell mundial. Ho faran en els espais habilitats per ACCIÓ -l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-, i pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori. Aquest any, l’IoTSWC se celebra conjuntament amb el congrés de ciberseguretat Barcelona Cybersecurity Congress, coincidint en espai i temps amb l’Integrated Systems Europe (ISE), l’esdeveniment més important del sector audiovisual a Europa que se celebrarà entre el 10 i el 13 de maig al mateix recinte firal.

Concretament, 20 empreses catalanes s’ubicaran al pavelló de la Generalitat de Catalunya a l’IoTSWC, organitzat per ACCIÓ, on compartiran els projectes més innovadors en les tecnologies associades a la Indústria 4.0, com la Internet de les coses, la robòtica col·laborativa o el blockchain. Aquestes empreses són: ModPow, Airbox, Solve Digital, WiBee Smilics Technologies, Deep Solutions, Pick Data, CTTC, IthinkUPC, CVC, Digital Smart Group, Integral Innovation Experts, Nice People at Work, Eurecat, MCSystems, Vottun, Sigma Industrial Precision, Steema Software, I2CAT, CIT UPC i EndePro Software.

D’altra banda, el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori disposarà d’un espai de 120 m2 anomenat Catalonia.AI Demo Zone i ubicat al Hall 4, al costat del pavelló català, que allotjarà 10 empreses que faran demostracions dels seus productes o serveis d’Intel·ligència Artificial. Les empreses i centres tecnològics que s’ubicaran en aquest espai dedicat específicament a la proposta de solucions tecnològiques vinculades a la Intel·ligència Artificial són: Centre de Visió per Computador (CVC), Datision, Gmv, Herta Security, Idneo Technologies S.A.U., Indeep Vision S.L., Omnios, Pal Robotics, Pickletech i Ulbios.

A més, Polítiques Digitals desenvoluparà dues sessions paral·leles (una presencial i l’altra en línia) dedicades a la Intel·ligència Artificial.

Tours tecnològics

Aprofitant la celebració de l’IoT Solutions World Congress, ACCIÓ organitza els Industry 4.0 Tech Tours. Es tracta d’un itinerari que, en una hora i mitja, permetrà conèixer les tendències actuals, solucions i tecnologies relacionades amb la Internet de les Coses, per tal de transformar les fàbriques actuals en una fàbrica intel·ligent.

El tour inclou una visita guiada als estands de les empreses amb solucions més innovadores en indústria 4.0 i manufactura avançada, així com consells i informació per poder continuar explorant la resta d’expositors segons les tecnologies i sectors d’interès. Les inscripcions als Industry 4.0 Tech Tours encara es troben disponibles en aquest enllaç.

Networking amb empreses internacionals

En el marc de l’IoT Solutions World Congress, ACCIÓ també hi organitza un Brokerage Event. Aquesta activitat de networking facilita reunions bilaterals presencials i en línia, d’uns 20 minuts, per tal d’establir nous contactes i trobar socis locals i internacionals amb qui iniciar relacions comercials, desenvolupar projectes tecnològics i empresarials cooperatius.

En total, es preveu que es realitzin més d’un centenar de reunions amb presència tant d’empreses catalanes com internacionals. ACCIÓ organitza el Brokerage Event de l’IoT Solutions World Congress en el marc d’activitats del projecte Enterprise Europe Network (EEN), del qual en forma part i que agrupa més de 600 organismes de suport a l’empresa a 66 països.

Finalment, durant l’IoT Solutions World Congress i en el marc del Barcelona Cibersecurity Congress organitzat per la Fira de Barcelona i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya (ACC), es presentarà l’informe ‘Ciberseguretat a Catalunya’, elaborat per ACCIÓ en col·laboració amb l’ACC. A l’acte, es parlarà de quines són les principals tendències de creixement, quins tipus d’atacs es poden produir, a quines tecnologies de protecció es pot acudir i quins han estats els casos d’èxit a Catalunya.