Adopció de la tecnologia puntera en les PIMEs a través de la innovació oberta: problemes i vies

  • Serveis Transversals
  • Thursday 19 September 2024 De les 16.00 h a les 17.00 h

El flux de capital cap a les startups de tecnologia profunda s’està convertint ràpidament en un torrent. Des de 2016, les inversions anuals en startups centrades en la comercialització de tecnologies emergents com la biotecnologia, la robòtica i la computació quàntica han passat de 15.000 milions de dòlars a més de 60.000 milions a tot el món, i la inversió privada mitjana s’ha triplicat amb escreix. L’emprenedoria corporativa (CV, per les seves sigles en anglès) d’alta tecnologia, la segona major font de finançament, va créixer de 5.100 milions de dòlars en 2016 a 18.300 milions en 2020.

La intenció darrere d’aquestes inversions corporatives d’alta tecnologia és clara. En teoria, la CV d’alta tecnologia permet a les empreses adquirir ràpidament experiència en tecnologies d’avantguarda i perseguir innovacions potencialment disruptives sense crear capacitats internes des de zero. En realitat, no obstant això, aquest tipus de finançament pot comportar grans obstacles, com a terminis de comercialització que sovint superen els cinc anys i el major risc inherent a les tecnologies noves i complexes. Les dificultats queden subratllades per una anàlisi que va realitzar IESE i que va revelar que el 68,9% de les iniciatives no van aconseguir els resultats esperats.

Com poden les petites i mitjanes empreses (PIME) millorar en l’adopció de les tecnologies emergents innovant amb les startups? Aquest webinar aclarirà:

  • Com millorar en la identificació, col·laboració i integració del valor d’aquestes tecnologies emergents a través de la innovació oberta?
  • Quins són alguns dels majors reptes en aquesta adopció i com abordar-los?
  • Algunes de les pròximes tendències i oportunitats en aquest camp.

El webinar estarà dirigit per Josemaría Siota, Director Executiu del Centre d’Iniciativa Emprenedora i Innovació (EIC) d’IESE, i serà introduït per Mar Martínez, Directora Associada de l’EIC. Josemaría ha estat designat Expert en Corporate Venturing per la Comissió Europea i és membre de la Xarxa d’Experts del Fòrum Econòmic Mundial. Dirigeix la recerca d’avantguarda sobre innovació oberta, emprenedoria corporativa i transferència de tecnologia, treballant a tot el món amb reeixits Directors Generals d’Innovació i acadèmics de primer nivell, per a crear un impacte positiu en la societat.

Objectiu de l'acte

  • Com identificar, col·laborar i integrar millor el valor d’aquestes tecnologies emergents a través de la innovació oberta?
  • Quins són alguns dels majors reptes en aquesta adopció i com abordar-los?
  • Algunes de les pròximes tendències i oportunitats en aquest camp.

T'interessa si ets...