HERMES: Realitat augmentada i robots col·laboratius per la instal·lació d’equips industrials en remot

  • Fabricació avançada i robòtica
  • Fotònica
  • Intel·ligència artificial
  • Tuesday 23 May 2023 A les 16.00 h

El mercat està demandant un canvi en el model d’assistència als seus clients, més efectiu i sostenible. Són moltes empreses tecnològiques que es dediquen al disseny i fabricació d’equips per a la indústria 4.0 -com poden ser equips de visió artificial, màquines especials de test, sistemes de control de qualitat, etc.- les que necessiten realitzar in situ en el lloc on s’instal·la l’equip els últims ajustos a la màquina, possibles calibratges, verificacions, etc. Per a tancar aquests projectes clau en mà, actualment, és necessaria l’actuació de les persones expertes que han dissenyat i programat la màquina, una vegada aquesta ha estat instal·lada, amb la conseqüent inversió en temps i recursos (cost del desplaçament, hores del personal tècnic, cost d’oportunitat per no tenir disponible a aquest tècnic per a altres projectes, etc.).

HERMES és el projecte que proposa implementar una solució basada en realitat augmentada i robots col·laboratius, la qual cosa permetrà interactuar a les persones expertes amb operaris locals a milers de quilòmetres per a realitzar els últims ajustos i acabar la instal·lació d’un equip, així com el seu manteniment posterior.

Per a dur a terme aquesta recerca, s’ha conformat un consorci de tres empreses proveïdores de tecnologia, VISIONA, ROBOTNIK i Fivecomm, i una empresa usuària d’aquesta tecnologia, Metro Ligero Oeste, i compta amb la coordinació de secpho.

El projecte ha estat beneficiari dels fons Next Generation EU canalitzats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme dins del programa de suport a les Agrupacions Empresarials Innovadores, l’objectiu de les quals és digitalitzar la indústria.

Ara es presenta a l’ecosistema de secpho a través d’una sessió informativa, en la qual es donaran a conèixer els termes de la recerca i els resultats obtinguts en aquest projecte.