Adopting Deep Tech in SMEs via Open Innovation: Pains and Routes

  • Serveis Transversals
  • Thursday 29 February 2024 16.00 h - 17.00 h
  • Gratuït

El flux de capital cap a les startups de tecnologia profunda s’està convertint ràpidament en un torrent. Des de 2016, les inversions anuals en startups centrades en la comercialització de tecnologies emergents com la biotecnologia, la robòtica i la computació quàntica han passat de 15.000 milions de dòlars a més de 60.000 milions a tot el món, i la inversió privada mitjana s’ha triplicat amb escreix. L’emprenedoria corporativa (CV, per les seves sigles en anglès) d’alta tecnologia, la segona major font de finançament, va créixer de 5.100 milions de dòlars en 2016 a 18.300 milions en 2020.

La intenció darrere d’aquestes inversions corporatives d’alta tecnologia és clara. En teoria, la CV d’alta tecnologia permet a les empreses adquirir ràpidament experiència en tecnologies d’avantguarda i perseguir innovacions potencialment disruptives sense crear capacitats internes des de zero. En realitat, no obstant això, aquest tipus de finançament pot comportar grans obstacles, com a terminis de comercialització que sovint superen els cinc anys i el major risc inherent a les tecnologies noves i complexes. Les dificultats queden subratllades per una anàlisi que realitzem i que va revelar que el 68,9% de les iniciatives no van aconseguir els resultats esperats.

Com poden les petites i mitjanes empreses (PIME) adoptar millor les tecnologies emergents innovant amb les startups? Aquest seminari web llançarà llum sobre:

  • Com identificar, col·laborar i integrar millor el valor d’aquestes tecnologies emergents a través de la innovació oberta?
  • Quins són alguns dels majors reptes en aquesta adopció i com abordar-los?
  • Algunes de les pròximes tendències i oportunitats en aquest camp.

El seminari web estarà dirigit per Josemaría Siota, Director Executiu del Centre d’Iniciativa Emprenedora i Innovació del IESE. Josemaria ha estat designat Expert en Corporate Venturing per la Comissió Europea i és membre de la Xarxa d’Experts del Fòrum Econòmic Mundial. Dirigeix la recerca d’avantguarda sobre innovació oberta, emprenedoria corporativa i transferència de tecnologia, treballant a tot el món amb reeixits directors d’innovació i acadèmics de primer nivell, per a crear un impacte positiu en la societat.

  • La sessió serà en anglès i està organitzada com a part del consorci públic-privat DIH4CAT, en el qual el IESE col·labora amb ACCIÓ, CTTI, EUT, CVC-A prop, I2CAT, UPC, BSC, ICFO, LEITAT, FOMENT i PIMEC. DIH4CAT és un projecte finançat pel Programa Europa Digital de la Unió Europea.