El Digital Innovation Hub de Catalunya és un ecosistema regional d’innovació sense ànim de lucre, format pels principals agents de suport a la digitalització de Catalunya, que té com a objectiu impulsar la transformació tecnològica de la Petita i Mitjana Empresa (amb especial focus en sectors industrials i proveïdors de tecnologia), les start-ups tecnològiques i les entitats públiques
Els àmbits tecnològics de DIH4CAT es conformen en diferents Nodes d’Innovació Digital (NID) especialitzats en tecnologies avançades i estan coordinats per centres de competència de referència a Catalunya.
És una tecnologia que es basa en la combinació de l’optimització de dades i algoritmes software i capacitat de computació per tal que els ordinadors puguin ser capaços d’aprendre i de prendre decisions amb un cert grau d’autonomia.
És la plataforma d’accés a solucions i serveis basats en la computació d’alt rendiment per al sector industrial i les administracions públiques, per tal d’impulsar la seva transformació digital i tecnològica.
És la pràctica de protegir equips, xarxes, els servidors, les aplicacions de programari, sistemes crítics i dades de possibles amenaces digitals. Les organitzacions tenen la responsabilitat de protegir les dades per a mantenir la confiança del client i complir la normativa.
Facilita la interacció entre les persones i tota mena de dispositius a través de les xarxes digitals, amb la finalitat de generar un intercanvi de dades. La connectivitat intel·ligent combina l’Internet de les coses (IOT) amb les xarxes 5G.
És un mètode que consisteix en l’agregació de material per construir peces. Dona la possibilitat de crear peces amb funcionalitats avançades, obtenint així millores industrials.
Se centra en les solucions tecnològiques específiques de la robòtica terrestre, aèria i aquàtica, i també treballa amb les tecnologies de la indústria 4.0, com la sensòrica, la I.A., la realitat augmentada, la simulació i la visió artificial, per aplicar-la en els processos de fabricació.
És tot allò que té a veure amb els fotons, tant si són l’objecte d’estudi com si són l’eina. La fotònica es considera com una de les 5 KET (Key Enabling Technologies), que pot donar valor a entorns molt variats.
Són els serveis complementaris al testeig o la implantació de tecnologia i que són necessaris per afrontar un projecte de transformació, abans o després de la incorporació de tecnologia.